:
:
NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ ZRT. NTK ASSZOCIATÍV TUDÁSHÁLÓ

Az NTK Tudásháló egy maga nemében egyedülálló, adaptív tanulási környezet, amely figyelmbe veszi a tartalmak kiosztásánál a tanuló életkorát, tanulási és kognitív stílusát, valamint az érdeklődési körét is. Nem csak a bemeneti oldalon található mérés, ami a diákot a fenti kategóriákba sorolja, hanem a rendszer folyamatosan monitorozza a diák tevékenységét, és ez alapján pontosít az értékeken. A rendszer bármilyen oktatási témával feltölthető.

NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ ZRT. NTK PLAYER

A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. számára fejlesztett NTK - Player rendszer egy olyan eszköz, amely a pedagógusok számára lehetővé teszi a tankönyvek és egyéb oktatási anyagok, elektronikus megvásárlását és elérését. A letöltött tananyagok a tanórákon felhasználhatók prezentációs és egyéb célokra, amelyet a kiegészítő elemek (tanársegéd, házi feladat) használatával a tanárok komplett megoldást kaphatnak egy-egy téma feldolgozásához, a beépített chat felülettel pedig személyre szabott támogatást adhatnak diákjaiknak.

A tanárok a Player alkalmazás segítségével tekinthetik meg és mutathatják be a diákoknak a letöltött tananyagokat. Az alkalmazás segítségével a tanároknak lehetőségük van saját jegyzetet, képet, videót, linket hozzákapcsolni a letöltött oktatási anyagokhoz, ezzel is színesítve a tanórákat, egyszerűbbé téve az adott tananyag elsajátítását. 

A rendszerhez kapcsolódik egy tartalomkezelő rendszer, amelyben lehetőség van a tananyagokat feltölteni és ezekhez egyéb kapcsolódó elemeket (tanársegéd, házi feladat) létrehozni, beépített hírleveleket kiküldeni. Ezen a felületen kezelhetők a licensz vásárlások és a kiadott promóciós (ingyenes próba) termékek is.

A rendszer mai napig bezárólag több mint 10.000 regisztrált taggal és több mint 26.000 akivált tankönyvpéldánnyal büszkélkedhet.

NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ ZRT. NTK PUSKATÁR IPHONE-RA

A Nemzeti Tankönyvkiadóval közös együttműködésben egy elsősorban középiskolai korosztálynak szóló iPhone okostelefonon futó keretrendszert – alkalmazást - dolgoztunk ki, mely az érettségihez szükséges összes történelmi évszám adatbázisát teszi elérhetővé a diákoknak. A felhasználók a különböző szempont szerint kategorizálható tartalmakat letölthetik, megvásárolhatják vagy egyszerűen csak mobiltelefonjukon böngészhetik.

2010-ben az eFestivalon az NTK Puskatár mobil alkalmazás kifejlesztéséért „Innovatív tartalom különdíjat” nyertünk.